Waarom jouw sportschool online moet

Sportschool online
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

copyright PK Studio

Waarom jouw sportschool online moet

Sommige sportschoolhouders twijfelen of hun sportschool wel online moet. Je levert immers geen producten die opgestuurd moeten worden of diensten die je online kunt regelen; jouw klanten komen naar jou toe. Toch heeft het veel voordelen als jouw sportschool ook online te vinden is. We zetten een aantal van deze voordelen voor je op een rij, zodat jij ook weet waarom jouw sportschool online moet.

Je sportschool is beter te vinden

Adverteren in regionale media kan heel nuttig zijn om de naamsbekendheid van je sportschool te vergroten. Toch zoeken de meeste mensen tegenwoordig in Google naar een sportschool in de buurt. Een website met goede SEO-content en een vermelding in Google Maps is dan een must. Zo stuiten mensen die in hun plaats of regio op zoek zijn naar een sportschool op jouw bedrijf, ongeacht welke devices ze daarvoor gebruiken.

Eventueel kun je ervoor kiezen om de naamsbekendheid van je sportschool te vergroten door middel van een aantal gerichte SEA-campagnes. In principe doe je daarmee hetzelfde als wanneer je in het lokale huis-aan-huisblad adverteert, maar dan online en veel gerichter. De mensen die jouw advertenties zien zijn overwegend mensen die ook echt gebruik willen maken van jouw diensten. Je haalt zo dus meer uit je advertentiebudget.

Je doelgroep kan reviews zien

Hoe hoog je sportschool in Google komt is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de indeling van je site en de relevantie van de content. Als je een vermelding in Google Maps hebt, kunnen jouw klanten ook beoordelingen achterlaten die voor iedereen zichtbaar zijn. Jouw potentiële klanten krijgen dan een beter idee van wat ze kunnen verwachten. De beoordelingen zijn immers ingevuld door mensen met echte ervaringen in jouw sportschool. Dit is heel waardevol voor het aantrekken van nieuwe klanten.

Is de website van jouw sportschool net in de lucht? Vraag dan aan vaste klanten om een beoordeling in te vullen, zodat je aan de reputatie van je sportschool kunt bouwen. Duiken er in de loop van de tijd negatieve recensies op? Dat hoeft geen probleem te zijn. Laat zien dat je klachten serieus neemt door op de negatieve reviews te reageren, dan kunnen jouw potentiële klanten ook zien wat je ermee doet.

Je hebt een makkelijk te beheren informatiekanaal

Basisinformatie als je openingstijden, een overzicht van welke trainingen er gegeven worden en contactinformatie moet natuurlijk altijd op je website staan. Het voordeel van een website is dat je de informatie die erop staat wanneer je maar wilt kunt veranderen. Is een bepaalde trainer bijvoorbeeld niet beschikbaar of moet je plotseling van je vaste tijden afwijken? Dan kun je dat meteen aanpassen en zo jouw klanten informeren. Ook social media zijn in zulke gevallen een handig informatiekanaal.

Hulp nodig om online te gaan met je sportschool?

Als sportschoolhouder wil je je natuurlijk vooral bezighouden met de dagelijkse praktijk. Opstoot heeft alle expertise in huis om te helpen jouw sportschool ook online tot een groot succes te maken. Ben je benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Blijf je concurrentie voor met onze tips

Regelmatig delen we interessante bevindingen, onderzoeken en leuke acties met ons netwerk. Wil jij ook op de hoogte blijven? Meld je dan aan!

Deel dit bericht met je vrienden

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top