Training klantgerichtheid

Over de training 'klantgerichtheid':

In de ééndaagse training klantgerichtheid leren we jouw team hoe zij met elkaar een optimale klantervaring aan jouw klanten bieden. De training is gevormd door inzichten vanuit ervaring bij multinationals en jarenlange branche ervaring. De inhoud bestaat uit theorie met kenmerken vanuit psychologie en marketing, wat we hebben vertaald in praktische, hapklare brokken. Praktische, eenvoudige tips waar iedere ondernemer en ieder team mee uit de voeten kan. Door een structuur te bieden zorgen we ervoor dat het resultaat van onze training voor een lange termijn merkbaar is. Het doel van de training is om de behoeften van de huidige en potentiële klanten in kaart te brengen en hun verwachtingen te overtreffen. 

Waarom zou je een training klantgerichtheid volgen?

Er zijn meerdere voordelen van onze training, ongeacht of je een groot team hebt of zzp’er bent.
We zorgen voor een gemotiveerd team dat ambassadeur is van jouw onderneming en trots is op hun werk, werkomgeving en hun werkgever. De inzichten uit de klantbehoefte vormen de basis van jouw aanbod en we betrekken alle teamleden bij deze beslissing, zodat deze beslissing door ieder lid gedragen wordt. Het doel van een optimale klantgerichtheid is de verwachtingen van de klant overtreffen en stimuleren dat hij of zij deze ervaring deelt. Wij leren je hoe klanten tevreden blijven waardoor jij een garantie op toekomstige inkomsten hebt. Blije klanten zijn blijvende klanten, en blijvende klanten zorgen voor nieuwe klanten.

Voor wie is deze training geschikt?

Wij geven onze trainingen aan teams, leidinggevenden, clubmanagers en zzp’ers. Iedereen die werkt in de gezondheidsindustrie heeft baat bij onze training. Voor zzp’ers zoals fysiotherapeuten, personal trainers, yogainstructrices en dansdocenten heeft de training een persoonlijke insteek, omdat zij altijd direct contact hebben met de klant en vaak de enige contactpersoon zijn. Voor teams met meerdere personeelsleden, clubmanagers of directieleden is de insteek breder en wordt er nadrukkelijk naar de visie en de toekomst gekeken. Waar wil je heen met je onderneming?, wie is je perfecte doelgroep? en hoe stel je die tevreden? zijn vragen waar we samen een antwoord op formuleren en een strategie voor maken.

"Het doel van een optimale klantgerichtheid is de verwachtingen van de klant overtreffen en stimuleren dat hij of zij deze ervaring deelt."

Wat gaan we je niet leren?

We gaan je niet leren hoe je het beste een squat uitvoert, wat de beste yoga positie is of wat de snelste manier is om gewicht te verliezen. We gaan je niets uitleggen waar je zelf voor geleerd hebt, want die kennis heb je waarschijnlijk zelf en de kans is groot dat jouw kennis groter is dan die van ons.

Wat leer je wel?

We leren je hoe je inzicht krijgt in de behoeften van je huidige- en potentiële klanten. We leren je hoe je klantverwachting kunt managen waarmee je klanten weten wat ze kunnen verwachten en hoe jij die verwachting kunt overtreffen. Met de nieuwe kennis kan jouw team elkaar constant helpen en stimuleren om de klanten een optimale beleving te geven. Samen maken we concrete actiepunten en een planning waarin we deze vastleggen.

We bespreken methodes hoe je de verwachting van de klant meet en hoe je deze kunt overtreffen om een goede relatie met je klant op te bouwen. Samen creëren we USP’s waarmee jouw organisatie zich onderscheid van de concurrentie. Door dit samen te doen zorgen we ervoor dat deze gedragen worden door je team waardoor zij als ambassadeur voor jouw organisatie gaan functioneren.

Wat leer je wel?

Klaar om te sparren over jouw klantgerichtheid?

Scroll naar top