Stappenplan voor lokale vindbaarheid

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

In 10 stappen jouw website vindbaar in Google

Het is mogelijk 0m te groeien zonder geld te investeren. Maandelijks zijn er tientallen to honderden mensen uit jouw omgeving op zoek naar een aanbod zoals dat van jou. Vraag en aanbod komen meestal samen in de zoekmachines en aangezien Google in Nederland nog steeds de populairste zoekmachine is, blijft het belangrijk om goed gevonden te worden in Google. Aangezien jouw diensten waarschijnlijk op één locatie afgenomen worden (in een sportschool, park of andere plek in de buurt) is het vooral relevant dat je in jouw omgeving gevonden wordt. Dat noemen we lokale SEO (Search Engine Optimalisation oftewel Zoekmachine optimalisatie). Wij hebben ons stappenplan voor lokale SEO uitgewerkt zodat jij hier zelf mee aan de slag kunt. Heb je vragen over de stappen of wil je meer informatie? Neem dan contact op via het formulier onderaan de pagina.

Deze stappen staan in willekeurige volgorde en zijn gemaakt aan de hand van de richtlijnen van Google en onze SEO ervaring.

1. Google mijn bedrijf pagina

Maak een Google mijn bedrijf pagina aan zodat je een extra vertoning kunt krijgen in de zoekresultaten. Vul de contactgegevens en openingstijden in zodat jouw doelgroep je kan bereiken.

2. Extra informatie op je Google mijn bedrijf pagina

Plaats foto’s en extra informatie zoals lessen en events zodat jouw doelgroep een duidelijk beeld krijgt van jouw aanbod.

3. 360 graden foto in jouw Google mijn bedrijf pagina

Met een 360 graden foto geef je de potentiële klanten een virtuele tour door jouw pand. Hierbij kunnen ze een goede indruk krijgen van het aanbod en de sfeer op jouw locatie.

4. Stimuleer reviews op Google

Vraag je klanten om een review achter te laten op  je Google mijn bedrijf pagina. Hiermee laat je aan Google zien dat je interactie hebt met je klanten en toon je potentiële klanten dat je begaan bent met je klanten. Vanuit het dashboard van de mijn bedrijf pagina kan je reageren op de reviews.

5. Titels en beschrijvingen

Vul alle paginatitels en metabeschrijvingen in. In de meeste websitesytemen kan je dit eenvoudig aanpassen, voor WordPress websites is Yoast een goede optie. Door titels en beschrijvingen goed in te vullen geef je Google en je doelgroep een goede indruk van de informatie op je pagina.

6. Schrijf een locatiepagina voor ieder aanbod

Wanneer je een bootcampclub hebt in Amsterdam en je geeft deze bootcamps op meerdere locaties, dan is het verstandig om voor iedere locatie een pagina te schrijven. Bijvoorbeeld ‘Bootcamp Amsterdam west’, ‘Bootcamp in het Vondelpark’ en ‘Bootcamp in Amsterdam Zuid’.

7. Linkbuilding in bedrijvengidsen

Meld je aan bij bedrijvengidsen voor een link naar jouw website. Een link naar jouw website kan worden gezien als een ‘stem’ of aanbeveling. Wanneer er veel verwijzingen naar een website zijn zal de waarde van je website stijgen.

8. Zorg voor lokale links

Kijk naar je huidige samenwerkingen van diensten die je biedt of afneemt. Werk je samen met een fysiotherapeut, een diëtist, masseur of leverancier van kleding en/of sportmateriaal? Plaats een link naar hun website en verzoek hen om een link naar jouw website te plaatsen.

9. Adresgegevens op je website

Schrijf je adres in je header of footer zodat deze op iedere pagina zichtbaar is.

10. Blog over lokale events

Schrijf een artikel wanneer er een lokaal hardloopevent, kampioenswedstrijd of andere sportieve gelegenheid in de buurt is. Dat is nog leuker wanneer je zelf een team hebt dat meedoet.

Blijf je concurrentie voor met onze tips

Regelmatig delen we interessante bevindingen, onderzoeken en leuke acties met ons netwerk. Wil jij ook op de hoogte blijven? Meld je dan aan!

Deel dit bericht met je vrienden

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top