Het belang van een mobielvriendelijke website

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Steeds meer mensen internetten met mobiele devices. Google is daarop ingesprongen door zich meer te richten op de SEO van mobiele sites, zelfs nog voordat er naar de desktopversie gekeken wordt. Een mobielvriendelijke website kan er daarom voor zorgen dat meer mensen jouw sportschool vinden. We geven je wat tips om je website zo mobielvriendelijk mogelijk te maken.

Wat maakt een website mobielvriendelijk?

Hoe hoog jouw mobiele website in Google staat wordt bepaald door verschillende eigenschappen. De kwaliteit van je SEO content is een factor in je Google ranking. Je site moet immers wel te vinden zijn op belangrijke zoektermen. Als je site ook een desktopversie heeft, is het bovendien belangrijk voor Google dat de SEO content op beide versies te zien is.

Ook belangrijk is de laadsnelheid van je mobiele website. Duurt het te lang om de pagina’s te laden, dan straft Google dat af. Het is dus belangrijk om de indeling van je mobiele site daarop af te stemmen. Snelheidsoptimalisatie is een uitstekende manier om een bovengemiddeld mobielvriendelijke site te krijgen.

Laadsnelheid optimaliseren

Hoewel hosting een rol speelt in de laadsnelheid van je mobiele website, zijn er zaken waar je zelf invloed op hebt. Zichtbare content is bijvoorbeeld belangrijk voor Google. Geef hier dus prioriteit aan. Bovendien heeft het plaatsen van grote afbeeldingen die lang moeten laden totaal geen zin. De schermen van mobiele apparaten zijn namelijk te klein om die op vol formaat weer te geven. Je kunt je afbeeldingen dus het beste zo klein mogelijk houden. Dat kun je doen door de afbeeldingen daadwerkelijk te verkleinen, maar je kunt de bestanden ook comprimeren.

In de code van je mobiele website kunnen ook zaken voorkomen die het laden vertragen. Haal de bestanden en scripts die dat doen waar mogelijk gewoon uit je pagina en je zult merken dat alles een stuk sneller laadt. Dat zul je ook merken wanneer je je Javascript, HTML en CSS verkleint.

Mobielvriendelijke content

Een andere effectieve manier om je mobiele gebruikers tegemoet komen is je content zo indelen dat mobiele devices het makkelijk kunnen vinden. Mobiele bezoekers zoeken namelijk meestal naar andere onderwerpen dan desktopgebruikers. Ze willen bijvoorbeeld je openingstijden, prijzen, adres of contactgegevens weten. Deze informatie moet op jouw mobiele site makkelijk te vinden zijn.

Daarnaast ben je voor mobiele content aan bepaalde beperkingen verbonden ten opzichte van de desktopversie. Metatitels en metadescriptions voor mobiele websites moeten korter zijn; respectievelijk 50 en 100 tekens. Houd ze ook zo kort, dan voorkom je dat relevante informatie buiten de weergave valt. Zo weten jouw bezoekers waar ze aan toe zijn.

Ook een mobielvriendelijke website?

Wil jij ook een mobielvriendelijke website, maar heb je zelf de expertise niet in huis? Opstoot kan je helpen om je website te optimaliseren voor mobiel gebruik en daarmee een zo hoog mogelijke Google ranking te krijgen. Dan weet jouw doelgroep je website zeker te vinden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden met je te bespreken.

Blijf je concurrentie voor met onze tips

Regelmatig delen we interessante bevindingen, onderzoeken en leuke acties met ons netwerk. Wil jij ook op de hoogte blijven? Meld je dan aan!

Deel dit bericht met je vrienden

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top