De 12 grootste ergernissen in de sportschool

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wie naar de sportschool gaat, wil daar fit en voldaan vandaan komen. Daar past geen ergernis bij. Als sportschoolhouder kun je zelf aan dat gevoel bijdragen door op te passen voor de 12 grootste ergernissen in een sportschool. Wij nemen ze met je door en leggen je wat simpele oplossingen voor om je klanten tevreden te houden.

 1. Zweetlucht

Zweten is onvermijdelijk als je je inspant, maar niemand voelt zich prettig in een sportschool waar een penetrante zweetlucht hangt. Vooral niet als het de zweetlucht van iemand anders is. Zorg dus voor een goede ventilatie zonder dat de temperatuur in de sportschool eronder lijdt. Een andere mooie oplossing is deodorant in de kleedkamers aanbieden. Dat is een beetje extra service waarmee je je onderscheidt.

 

 1. Vieze of stoffige apparaten

Je apparaten staan er om te worden gebruikt. Vieze of stoffige apparaten nodigen daar absoluut niet toe uit. Wees er dus alert op dat je apparaten goed schoon zijn en zorg ervoor dat je medewerkers dat ook zijn.

 1. Rommel

Het maakt een rommelige indruk als er bijvoorbeeld halters en schijven blijven liggen. De reputatie van je sportschool is overigens niet het enige wat hieronder lijdt; het kan ook nog eens gevaarlijke situaties opleveren. Als je klanten vergeten om de spullen op te ruimen, kun je ze daar het beste op wijzen of het zelf opruimen.

 1. Apparaten die bezet blijven door telefoongebruik

Als iemand een apparaat bezet houdt doordat hij of zij aan het trainen is, is dat logisch, maar geen probleem. Wanneer diegene op zijn of haar telefoon bezig is en daarom de boel ophoudt, wekt dat zeker irritaties op. Dit kun je voorkomen door in je huisregels op te nemen dat telefoons in de kleedkamer moeten blijven.

 1. De verkeerde muziek

Muziek is een heel handig middel om het gekreun van je klanten en de eventuele geluiden van je apparaten te overstemmen. En het is ook nog eens goed voor de sfeer. Dan is het wel belangrijk dat je de juiste muziek opzet. Te rustige muziek motiveert niet om te trainen, terwijl te harde muziek je klanten wegjaagt. Probeer daar dus een middenweg in te vinden met motiverende, uptempo muziek. Hier hebben we twee lijsten met motiverende nummers. Pump it up!

https://open.spotify.com/album/21AMlBHtc5kxVOCTdbHPEW?si=ni1K7SZuRLqhSbv2MaUq_w

https://open.spotify.com/album/2o1QjdLV28vvolhfqAR4AD?si=sXuIIETUS-2mZsF5NsRL-A

 1. Meerdere apparaten bezet houden

Er is bijna niets vervelender in de sportschool dan iemand die verschillende apparaten tegelijk bezet houdt. Dit kan je vanuit je huisregels verbieden of je kan je klanten benadrukken dat ze de apparaten ook kunnen delen met anderen. Dit bevordert ook het contact tussen je sporters en zo komt iedereen gewoon zoals het hoort aan de beurt.

 1. Donkere ruimtes

Veel sportscholen gebruiken donkere kleuren in hun interieur. Wanneer je dit op de juiste manier doet, kan het een stoere uitstraling opleveren, maar let wel op dat je voor voldoende licht zorgt. Veel licht geeft namelijk de indruk dat je toch buiten aan het sporten bent en daar krijgen je klanten een goed gevoel van.

 1. Personeel dat alleen met zichzelf bezig is

Omdat mensen die geïnteresseerd zijn in de sportschool gewend zijn om met hun eigen lichaam bezig te zijn, komt het helaas nog wel eens voor dat het personeel op sportscholen ook vooral met zichzelf bezig is en zich arrogant opstelt. Train je personeel om zich behulpzaam en klantvriendelijk op te stellen, zodat jouw klanten graag terugkomen.

 1. Ondeskundig personeel

Een van de belangrijkste redenen om naar een sportschool te gaan in plaats van zelfstandig te trainen is de expertise van het personeel. Zij kunnen helpen om de juiste oefeningen te doen en zo blessures te voorkomen en resultaat te boeken. Wijs je medewerkers er dus vooral op dat ze goede tips moeten geven en deze ook moeten kunnen beargumenteren.

 1. Langetermijnabonnementen

Jouw klanten nemen een abonnement op de sportschool omdat ze dit nodig hebben of omdat ze graag sporten. Dwing ze dus niet naar je sportschool met een abonnement met een veel te lange looptijd. Overweeg bijvoorbeeld eens abonnementen die maandelijks of per kwartaal opzegbaar zijn.

 1. Inschrijfkosten

Een grote ergernis in bijna iedere branche waarvoor een inschrijving nodig is: de inschrijfkosten. Bijna niemand weet waar ze precies voor betalen. Het is ook helemaal niet nodig. Je kunt ze dus het beste afschaffen. Dan sta je al met 1-0 voor op sportscholen die ze nog wel rekenen.

 1. Te grote groepen

Veel klanten is natuurlijk goed voor je omzet en drukbezochte groepslessen zorgt voor gezelligheid en binding tussen je klanten. Zorg ervoor dat je met hen in contact blijft en in de gaten houdt wanneer je groepslessen te vol zijn. Als je merkt dat de lessen te vol zitten kan je een schrijfmogelijkheid aanmaken en een extra lesmoment inplannen.

Ben je een ambitieuze sportschooleigenaar en wil je jouw onderneming (sneller) laten groeien? Wij zorgen voor nieuwe, blijvende en tevreden klanten voor diverse sportscholen in Nederland.

Heb je zin om eens te sparren over jouw groeimogelijkheden? Neem hier contact op en we reageren binnen enkele werkdagen.

Blijf je concurrentie voor met onze tips

Regelmatig delen we interessante bevindingen, onderzoeken en leuke acties met ons netwerk. Wil jij ook op de hoogte blijven? Meld je dan aan!

Deel dit bericht met je vrienden

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top