Hoe belangrijk is een huisstijl?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De beste huisstijl voor jouw sportschool

Voor het imago van jouw sportschool is het belangrijk dat de huisstijl aansluit op wat jij als organisatie wilt uitstralen. Bij grote organisaties is de huisstijl door de jaren heen zo’n vanzelfsprekend onderdeel van hun identiteit geworden, dat het bijna niet meer voor te stellen is dat daar ooit heel hard over nagedacht is. Kleinere organisaties hebben vaak weinig tijd en geld om aan hun huisstijl te besteden. Wil je een positieve indruk op jouw doelgroep maken, dan is het belangrijk om in de beste huisstijl voor jouw sportschool te investeren.

 

Wat is een huisstijl precies?

Een huisstijl is de combinatie van visuele elementen die jouw bedrijf herkenbaar maken. Veel mensen zullen dan meteen aan een logo denken. Maar ook het lettertype, de vormgeving van je website en advertenties, reclameslogans en de kleuren van het interieur behoren tot je huisstijl. Zelfs de naam van je bedrijf is een belangrijk onderdeel van de huisstijl. Als sportschool wil je bijvoorbeeld stoer of krachtig overkomen en daar hoort een naam bij die daarbij past.
Kort gezegd moet een huisstijl voor jouw doelgroep in één oogopslag duidelijk maken waar ze mee te maken hebben. Daarnaast moet het iets zijn wat mensen gaan onthouden. Het is in feite de identiteit van jouw organisatie en daarom wordt ook vaak de Engelse term “corporate identity” gebruikt.
Heb jij jouw huisstijl gevonden? Dan is het belangrijk om deze consequent in al jouw media-uitingen toe te passen. Dat gaat dus om je advertenties en je website, maar ook om je social media, je nieuwsbrief en de e-mails die je aan je klanten stuurt.

 

Wat maakt een huisstijl geschikt voor een sportschool?

Om te weten wat de beste huisstijl voor jouw sportschool is, moet je nadenken over hoe je wilt dat de doelgroep jouw organisatie ziet. Elke ondernemer wil professioneel en deskundig overkomen en dat is bij sportschoolondernemers niet anders. Toch is dat niet voor iedere doelgroep hetzelfde. Het is dus belangrijk om te weten wat de wensen van jouw potentiële klanten zijn. Niet alleen weten jouw klanten dan waar ze aan toe zijn, maar jij krijgt ook nog eens de klanten in je sportschool die je graag wilt hebben.

Bedenk dus goed wie jouw doelgroep is. Richt jij je op mannen, vrouwen of allebei? En op welke leeftijdsgroepen? Dat kan voor de kleuren en de beeldelementen in het logo al een groot verschil maken. Bovendien heeft het een meerwaarde om je huisstijl af te stemmen op de disciplines die jij in je sportschool aanbiedt.

Hulp nodig bij het bepalen van je huisstijl?

Bij Opstoot merken we dat sportschoolhouders niet zozeer de expertise, maar vooral de tijd missen om de beste huisstijl voor hun sportschool te bepalen. Opstoot heeft uitgebreid ervaring in de online identiteit van bedrijven, maar ook kennis van wat er in de branche gebeurt. We zetten daarom graag jouw wensen en ideeën met jou om in een passende huisstijl.

Blijf je concurrentie voor met onze tips

Regelmatig delen we interessante bevindingen, onderzoeken en leuke acties met ons netwerk. Wil jij ook op de hoogte blijven? Meld je dan aan!

Deel dit bericht met je vrienden

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top