360-graden fotografie en virtuele tour

Wat is 360-graden fotografie?

Een 360-graden foto is een afbeelding die inzicht geeft in een ruimte of omgeving. Een 360-graden foto kan bewogen worden waardoor er gekeken kan worden rondom een standpunt. Op die manier worden verbanden binnen een ruimte inzichtelijk. 360-graden foto’s worden vaker gebruikt dan je misschien zal denken. Google Maps bestaat uit 360-graden foto’s die aan elkaar zijn geplakt. Dit noem je een virtuele rondleiding.

Een virtuele rondleiding is gebaseerd op 360-graden foto’s. Hiermee is het mogelijk om als virtuele gebruiker door een bestemming te bewegen. Het is een interactieve manier van kennismaken met uw aanbod, zonder een fysiek bezoek te brengen. Een 360-graden foto geeft een panoramaview van een locatie waarbij het mogelijk is om van links naar rechts en zelfs naar boven te bewegen.

Het verschil tussen een 360-graden foto en een virtuele tour

Met een 360-graden foto kan een kijker vanaf één punt een indruk krijgen van de ruimte. Met een virtuele tour is het mogelijk om door een ruimte te bewegen. Ook is het mogelijk om vanaf de straat (met Google Streetview) door de ingang van het pand naar binnen te lopen om zo een kijkje te nemen in het pand. Zo krijgt de kijker een indruk van de ligging van jouw pand (handig voor de toegankelijkheid en parkeermogelijkheden) en binnen een indruk van de faciliteiten en indeling. Zo ziet de kijker of er kluisjes en douches zijn, of er een koffiehoek is en hoe de ruimtes zijn ingedeeld.


360-graden foto en virtuele tour in jouw fitness, wellness of yogaschool

Voor sportscholen, bootcamps en yogastudio’s is onderscheiding één van de belangrijkste punten van aandacht. Omdat het aanbod in de fitnessindustrie blijft groeien wordt het steeds belangrijker om op te vallen voordat het eerste contact gelegd wordt. Met een 360-graden foto en virtuele tour toon je jouw aanbod op afstand en maak je de kans op een afspraak nog groter. Daarnaast vergroot u de vindbaarheid van uw website door meer informatie te bieden dan uw concurrenten doen. Door direct te tonen wat u in huis heeft (letterlijk en figuurlijk) wekt u vertrouwen en stimuleert u het eerste contactmoment.

Waarom 360-graden fotografie op jouw locatie?

360-graden foto’s hebben verschillende voordelen. Fotografie is natuurlijk een prachtig middel om te laten zien hoe uw bedrijf, omgeving of aanbod eruit ziet. Zeker in een tijd waarbij beslissingen genomen worden op afstand- door een mening die gevormd wordt via een eerste indruk op een computer, telefoon of tablet. Een perfecte foto geeft direct een goede indruk van een omgeving, interieur en aanbod. Normale foto’s zijn helaas gebonden aan een bepaalde ruimte en de fotograaf bepaald wat een kijker te zien krijgt. Bij een 360-graden foto of virtuele tour kan de kijker zelf bepalen waar hij naar wilt kijken omdat u een volledig inzicht geeft van uw locatie. Doordat je een kijker de keuze geeft waar hij naar wilt kijken en zo stimuleer je een positieve eerste indruk.

Een virtuele tour door jouw sportschool, wellness of yogaschool

Uiteraard is het super gaaf om in Google en op je website aan je leden en potentiële nieuwe leden te laten zien hoe jouw onderneming eruit ziet. Daarnaast heeft het nog meer voordelen. Door een virtuele tour van jouw ruimte te tonen krijgt een kijker direct een endruk van jouw ruimte en aanbod. De faciliteiten zijn zichtbaar en doordat alles zichtbaar is kan de sfeer ook merkbaar zijn bij de eerste indruk. Wanneer jij een virtuele tour aanbiedt en jouw concurrenten nog niet krijgt een potentiële klant een betere indruk van jouw aanbod.

Een haarscherp beeld met een 360-graden foto

Onze huisfotograaf is Google gecertificeerd 360-graden fotograaf waarmee je de garantie hebt dat er prachtige beelden gemaakt worden. Met de beste apparatuur en de strenge eisen van Google garanderen wij een gewenst resultaat. Onze fotograaf heeft nog meer kennis van zaken, ook voor interieurfotografie of portretfotografie kunt u bij ons terecht. Wanneer u prachtige teamfoto’s wenst kunt u ook bij ons terecht. Meer informatie over teamfotografie vindt u hier.

Wilt u uw locatie naar een volgend niveau brengen en meer online klanten werven? Neem hieronder contact op voor een afspraak met onze fotograaf.

Op zoek naar een 360-graden fotograaf?

Scroll naar top